Rockster voor een dag

Ben jij op zoek naar een teambuilding-workshop of traject waar samenwerken, leiderschap en zelfvertrouwen centraal staan? Dan is ‘Rockster voor een dag’ precies wat je zoekt!

Rockster voor een dag ROCKIT Music Productions

Rockster voor een dag

Het team leert binnen 1,5 uur* in een band te spelen en leert over ieder band-instrument de basiskennis. Hoe speel je samen en wat is jouw taak binnen de band? Wat moeten we doen om de band goed te laten klinken?

Muziek maken heeft veel positieve effecten die verder reiken dan enkel het kunnen bespelen van een instrument. Om samen muziek te kunnen maken moeten de verschillende delen van de hersenen goed samenwerken. Het bespelen van een instrument vraagt om een goede motoriek. We trainen het gehoor om te kunnen horen of de muziek juist gespeeld wordt en tegelijkertijd moet er uiteraard ook nog goed naar elkaar gekeken worden als je samen speelt.

Op deze manier worden verbindingen in de hersenen tussen de motorische en zintuiglijke gebieden gestimuleerd. Muziek bestaat uit patronen en door muziek te luisteren en te spelen, worden de hersenen gevoeliger voor het waarnemen van patronen. Patronen keren weer terug in veel vaardigheden en het dagelijkse leven aldus ook op de werkvloer.

Muziek maken vraagt om goede concentratie, het vermogen om de aandacht te richten en doorzettingsvermogen. Onderzoek heeft uitgewezen dat personen die samen muziek hebben gemaakt, beter kunnen schakelen tussen verschillende taken, makkelijker problemen kunnen oplossen en sneller informatie kunnen verwerken. Ook dit ziet u weer terug op de werkvloer.

*  Ook in traject-vorm te boeken. Bijvoorbeeld 10 à 15 workshops van een uur verspreid over 3 maanden. Na dit traject is er een mogelijkheid om de teams op hun eigen personeelsfeest te laten spelen. ROCKIT Music Productions kan de volledige organisatie hiervan uit handen nemen. Informeer naar de mogelijkheden.

Bundel jullie krachten

Verlopen onderlinge samenwerkingen binnen het bedrijf nog wel eens stroef?

Samen muziek maken stimuleert de sociale ontwikkeling. Om goed samen muziek te kunnen maken moet je rekening met elkaar houden, letterlijk en figuurlijk goed op elkaar inspelen en samenwerken.

Blijkt leiding geven en nemen nog niet altijd even makkelijk te zijn?

Onze coaches zullen je een instrument laten bespelen waar jij leiding zal moeten nemen en je ook demonstreren hoe je dit het best kunt doen.

Is er gebrek aan zelfvertrouwen binnen het team?

Tijdens de workshop bundelen jullie je krachten. Samenwerken, resultaat behalen en iets doen wat je normaal niet doet. Doormiddel van deze workshop krijgen collega’s onderling meer respect voor elkaar. Als het nummer dan eindelijk staat is dat goed voor de gezamenlijke overwinning en het zelfvertrouwen. Aan het eind van de workshop heeft het team een nummer klaar om trots op te zijn!

ROCKSTER VOOR EEN DAG, een workshop die op een leuke manier samenwerken – of het gebrek er aan – voelbaar maakt.

Redenen om ROCKIT in te schakelen:

  • Je wilt de samenwerking verbeteren op een originele manier.
  • Je wilt dat er onderling beter gecommuniceerd wordt.
  • Er is gebrek aan leiderschap in het team.
  • Er is gebrek aan zelfvertrouwen.
  • Je wilt meer rendement halen halen uit jouw investeringen.

Onder andere deze bedrijven gingen u voor: