Band-Connect

Het muziektraject om pesten tegen te gaan

Popband workshop ROCKIT Music scholen bandcoaching Den Haag

Resultaten van Band-Connect

  • Band-Connect zorgt dat er minder gepest wordt. Doordat wij helpen bij de kennismaking, wat voor veel kinderen een grote en lastige stap is, zal er sneller meer respect onderling ontstaan op school. Ook zorgt Band-Connect voor zelfvertrouwen van leerlingen. Dat straalt de leerling ook weer uit.
  • Band-Connect stimuleert de sociale ontwikkeling van kinderen. Om goed samen muziek te kunnen maken, moet je rekening met elkaar houden, letterlijk en figuurlijk goed op elkaar goed ingespeeld zijn en samen werken.
  • Band-Connect heeft positieve effecten die veel verder reiken dan enkel het kunnen bespelen van een instrument. Om samen muziek te kunnen maken moeten de verschillende hersendelen goed samenwerken. Het bespelen van een instrument vraagt om een goede motoriek, het gehoor is nodig om te horen of de muziek juist gespeeld wordt en goed klinkt en er moet uiteraard ook nog goed gekeken worden naar elkaar als je samen speelt. Onderzoek heeft uitgewezen dat kinderen die samen muziek hebben gemaakt, beter kunnen schakelen tussen verschillende taken, makkelijker problemen kunnen oplossen en snel informatie kunnen verwerken.
  • Band-Connect vraagt ook om concentratie, het vermogen de aandacht te richten en doorzettingsvermogen. Vooral in het begin wanneer het spelen nog niet zo goed lukt, kan het best wat van kinderen vragen om door te gaan met het traject. Maar wanneer ze een goede coach hebben, die ook de beginnende leerling al leuke liedjes weet aan te bieden en weet te stimuleren door te zetten, kan muziek spelen al snel zorgen voor plezier, ontspanning en creativiteit. En wanneer het op een gegeven moment lukt om een stuk muziek samen te spelen, is dat natuurlijk een hele overwinning en goed voor het zelfvertrouwen. 

Nieuw op school

Vooral in het begin is het soms lastig voor leerlingen. De eerste dag op de middelbare school, nieuwe vrienden maken, nieuwe mensen ontmoeten. Er wordt erg veel gepest in Nederland. Meestal begint dit al in de brugklas en gaat het jaren door.

Helaas zijn er in het nieuws vaker trieste berichten te horen met betrekking tot pesten. Zo stak in 2014 een 16-jarige scholier uit Voorburg een 15-jarig klasgenootje dood. De dader zou jarenlang zijn gepest door het slachtoffer, dat ter plekke overleed. ‘’Hij handelde uit noodzaak’’. Het was geen bewuste keuze, maar zijn manier om te overleven. Het voortdurend blootstaan aan geweld, constant in het nauw gedreven worden werd hem te veel. Een heel triest verhaal waar er jammer genoeg nog veel meer van zijn.

Met BAND-CONNECT willen wij leerlingen, vooral brugklasleerlingen, de mogelijkheid geven om nieuwe vrienden te maken en de kennismaking een stuk makkelijker te maken doormiddel van muziek.

We leren leerlingen samen in een band spelen en er is geen ervaring nodig. Je kan je aan het begin van het schooljaar opgeven en er wordt door ROCKIT een band gevormd. Je kiest met je band nummers uit en een coach leert de band de nummers te spelen. Band-Connect bevordert creativiteit en respect binnen de school. Iedereen in de band is gelijk! Na een traject van 10/15 workshops geven de leerlingen een eindpresentatie om het resultaat met trots te laten zien aan ouders en mede-leerlingen.

ROCKIT Music Productions muziek workshops CKV
Contact opnemen